+45 48 78 43 00
Artikel bragt i Børsen d. 27.10.2023 

 

Besparelserne på landsplan kan ende i enorme summer, når man digitaliserer og automatiserer forbrugsmålinger med en dansk-udviklet løsning fra den globale koncern Saint-Gobain. Løsningen er baseret på en brugerportal og mindre afhængighed af en bestemt hardware eller målerenhed. Forbrug og alarmer kan tilgås på daglig basis og med automatisk underretning.

Med en ny bimålerløsning til ejendomsbranchen – og ikke mindst et intelligent system bagved – cementerer Saint-Gobain sin position på det danske marked for måling og registrering af vand- og energiforbrug. Bimålere bliver et lovkrav fra og med 2027, men mange selskaber og udlejere ønsker at være på forkant – og her er Saint-Gobains innovative og nemt integrerbare løsning et ideelt bud.

Herhjemme ejer Saint-Gobain bl.a. Brødrene Dahl, som er Danmarks største grossist på VVS, Vand og Kloak og står bag udviklingsafdelingen, der er indkøbt og udviklet til lejligheden for at realisere visionen om at bidrage til en digitaliseret og smartere forsyningssektor.

Investeringen har bragt koncernen helt frem i frontlinjen med den nyeste og mest Innovative teknologi målrettet forsyningsselskaber og disses forbrugere. Forretningsområdet med fleksible, innovative løsninger til forsyningssektoren og ejendomsselskaber samt facilitymanagement er forankret i afdelingen Brødrene Dahl Smart Forsyning, som Saint-Gobain loT leverer gennemprøvede og sammenhængende løsninger til.

”Vi har tegnet de første kontrakter med nogle progressive vandværker og udlejere af store porteføljer, der ser mulighederne og perspektiverne i at digitalisere aflæsning og overvågning af de enkelte lejemål, så man kan alarmeres tidligt ved fejl. De nye bimålere passer rigtig godt ind sammen med vores vvs-sortiment og vores tilgang til at betjene landets professionelle vvs-firmaer,” siger Steen Christoffersen, Head of loT hos Brødrene Dahl og Saint-Gobain loT Solutions.

“Vi tilbyder forsyningsselskaberne og ejendomsudlejerne en samlet løsning med mere fleksibilitet og mindre binding, samt selvfølgelig en omfattende kundeservice. Det gælder både aflæsning og alarmering, hvis der er uregelmæssigheder – og det helt smarte er, at man med vores løsning ikke nødvendigvis er bundet til nogen bestemt hardwareenhed, men kan koble mange forskellige enheder på nettet og samle data fra disse i vores system, som tilpasses den enkelte virksomhed,” siger Steen Christoffersen. Med andre ord: transparens, fleksibilitet og handlefrihed til forsyningsselskaberne og udlejerne.

Giver store besparelser

Det betyder store besparelser og et bedre system for forsyningsselskaberne og de store boligudlejere. Med elektroniske forbrugsmålere får disse selskaber ikke alene bedre og mere valide data at arbejde med, de kan desuden hurtigt registrere unormale forhold, som fx et lækkende vandrør eller et konstant løbende toilet, og give forbrugeren besked. På samme måde bliver aflæsning ved fraflytning markant nemmere og billigere.

Innovative løsninger giver konkurrencemæssige fordele

For nylig har Saint-Gobain indledt et samarbejde med Aguardio, som primært arbejder med smarte løsninger inden for brusebad og besparelser i forbindelse med vand og energi – herunder en uhyre smart lækagesensor, der blot fæstnes til toilettets vandrør, hvorefter den automatisk alarmere, begynder at løbe. For et løbende toilet kan nemt koste forbrugeren rigtigt mange penge ”lige ud i toilettet”. Sensoren kan også bidrage til at nudge forbrugeren til en ændret, mere bæredygtig adfærd.

Læs hele teksten her

 

Kontakt

Brødrene Dahl

Park Allé 370

2605 Brøndby

CVR: 81 82 25 14

Brødrene Dahl
Brødrene Dahl er Danmarks største grossist på VVS og Vand & Kloak og er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler og klimaløsninger.

Brødrene Dahl er kompetenceleverandør og har 53 butikker i Danmark. Siden 1867 har Brødrene Dahl leveret materialer, viden og inspiration til VVS-branchen. Og målet har altid været at give dig de bedste betingelser for at arbejde så effektivt som muligt og hjælpe med at udvikle din forretning.

Bd-logo-footer