+45 48 78 43 00
Danmarks største grossist på VVS og Vand & Kloak Brødrene Dahl Brødrene Dahl og moderselskabet Saint-Gobain Distribution Denmark fortsætter deres strategiske satsning inden for IoT og sensorteknologi. Grossisten udvidersortimentet af digitale løsninger og kompetencer med købet af den unge, danske virksomhed, HumiTrack, der har udviklet en innoverende fugtmåler.

Brødrene Dahl har det seneste år fulgt en ny strategisk retning, der skal digitalisere og optimere vandforsyningsbranchen. VVS-grossisten har med IoT-afdelingen, Smart Forsyning, fokuseret på dataaflæsning og sensorteknologi, der kan gøre hverdagen nemmere for både forsyningsselskaber og installatører, men også for forbrugerne. Løsningerne skaber bedre driftsøkonomi og større overblik over det dagsaktuelle forbrug og bidrager hermed til færre nedbrud og en grøn omstilling ved at fokusere på et mere bevidst og transparent forbrug.

Nu udvider Brødrene Dahl igen den digitale satsning og har indgået en aftale med den danske tech-virksomhed, HumiTrack. Aftalen er underskrevet, og Brødrene Dahl forventer at overtage aktiviteterne og medarbejderne i teknologivirksomheden i slutningen af februar.

Det nordjyske tech-brand, HumiTrack, ledet af Mads Sørensen og Peter Mejlvang, har udviklet en helt ny måde at overvåge fugt i bygninger med et særligt IoT-system, der anvendes inden for forsikrings- og skadesservice, men også nybyggeri og renovation.

”Det digitale – i daglig tale kaldet IoT eller Internet-of-Things – er på vej ind i hele branchen, og vi er hele tiden på udkig efter nye segmenter og innovationer, der taler sammen med forsynings- og byggemarkedet. Med kompetencerne og know-how fra HumiTrack kan vi optimere brugen af ressourcerne for fugtproblematikker, og det tillægger vores kunder stor betydning og værdi,” siger Steen Christoffersen, Head of IoT, Brødrene Dahl.

Teknologien halverer affugtningstiden

Fugtmåleren fra HumiTrack sender løbende data om niveauet af fugt i bygningerne. Når der affugtes, kan man reducere affugtningstiden markant samt spare på energiforbruget. Derudover undgår serviceteknikere manuelt at skulle overvåge affugterne og tørretiden – noget der normalt koster bygherrer og forsikringsselskaber dyrt.

”Vi oplever en halvering af affugtningstiden med brugen af HumiTrack, hvilket ikke kun er godt for klimaet, men også betyder at installatører og håndværkere hurtigere kan færdiggøre arbejdet, og boligejerne hurtigere kan komme retur i deres bolig,” siger Mads Peter Sørensen fra HumiTrack.

Ud over HumiTracks unikke målesensor får Brødrene Dahls desuden tilført viden og udviklingskompetencer fra teknologivirksomhedens medarbejdere, som fortsætter i nøgleroller i den nye konstruktion.

”Jeg glæder mig personligt rigtig meget til samarbejdet med den agile, dygtige nordjyske udviklingsorganisation under ledelse af Mads og Peder. Deres idé får hos os en helt ny og global platform at blive rullet ud på, og den model kan være et forbillede for andre innovative og iderige udviklere landet over,” siger Steen Christoffersen.

 

Brødrene Dahls investeringer og opkøb inden for sensorteknologi og IoT hænger sammen med en større digitaliseringsstrategi under Saint-Gobain Distribution Denmark. Det nu udvidede kompetencecenter hos Brødrene Dahls Smart Forsyning er en del af Saint-Gobain IoT Sollutions under ledelse af Steen Christoffersen. Tidligere er selskabet MobilePeople og deres teknologi og udviklere opkøbt og integreret. Målet er først at vinde markedsandele i Danmark, siden bruge erfaringen herfra til at rulle ud i andre Saint Gobain-lande gennem det brede netværk af søsterselskaber.

Om Brødrene Dahl
Brødrene Dahl er Danmarks største grossist på VVS og Vand & Kloak. Virksomheden er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler og klimaløsninger. Brødrene Dahl er kompetenceleverandør og har 53 butikker spredt over hele landet, en Smart forsyning-afdeling, som arbejder med IoT-løsninger, samt et klimacenter, hvor VVS-installatørerne uddanner sig i de nyeste klimateknologier. Der er flere oplysninger om Brødrene Dahl på www.bd.dk.

 

Om HumiTrack
HumiTrack blev startet af Mads Sørensen og Peder Mejlvang og er en nordjysk teknologivirksomhed under Dansk Bygnings Screening, DBS. HumiTrack har tidligere været henvendt til forsikrings- og skadesservice med sin innoverende IoT- og sensorteknologi, der kan måle og overvåge affugtningsprocessen.

Den unikke teknologi kan via online-målinger forudsige affugtningsprocessen og, om der sker fejl undervejs, som skal reguleres. Mønstergenkendelsen giver mulighed for forudsigelser på fugtmåling og siden affugtningsprocessen. Det imødekommer både forbrugere, håndværkere og forsikringsselskaber.

 

For yderligere information,kontakt:

HumiTrack:

Mads Peter Sørensen, 2191 1283

Peder Mejlvang, 5178 0538

 

Brødrene Dahl, Saint-Gobain Distribution Denmark:

Steen Christoffersen, 4120 2790